استرس کودکان در دندانپزشکی

بهتر است بدانیم بیش از یک سوم کودکان بالای سه سال در معرض خطر پوسیدگی دندان قرار دارند و گاهی اوقات این پوسیدگی دندان علاوه بر درد و آزردگی که برای کودک ایجاد می کند در ظاهر دندان های کودک نیز تاثیر می گذارد. طبیعتا در این شرایط والدین به فکر درمان می افتند و مراجعه به دندانپزشک اطفال  اجتناب ناپذیر خواهد بود. اما چیزی که درمان را سخت و گاهی اوقات حتی غیر ممکن می کند همکاری نکردن کودک به دلیل ترس و اضطرابی است که از دندانپزشک دارد.

گاهی اوقات ریشه این استرس در ترس و اضطراب خود والدین است. کودکی که هیچ درکی از دندانپزشکی و دنیای آن ندارد و تجربه ای در این زمینه نداشته به طور معمول نباید استرسی داشته باشد اما وقتی والدین کودک را قبل از آوردن نزد دندانپزشک توجیه کنند و از آمپولی که شاید سبب ترس گردد صحبت کنند و در مواقعی نیز با خریدن جایزه و یا وعده دادن، برای کودک ایجاد دلهره کنند، کودک متوجه می شود جایی که قرار است برود جایی نیست که به او خوش بگذرد و این امر سبب ترس و بروز استرس در کودک می شود.

تزریق آمپول اولین مرحله درمان است. کودکی که قبل از آن آمپول و یا سوزن را وسیله تهدید و تنبیه بزرگتر ها می دانسته طبیعی است از تزریق آمپول بترسد. والدین قبل از آوردن کودک به مطب نباید در مورد تزریق آمپول صحبتی کنند و اگر کودک سوالی در این زمینه داشت، جواب آن را به تعویق بیندازند و اظهار بی اطلاعی کنند که دقیقا نمی دانند که تزریقی در کار هست یا نه، و یا می توانند برای او توضیح دهند که اگر هم تزریقی باشد با آمپول های که قبلا برای بیماری های دیگر استفاد کرده فرق دارد.

نکات زیادی وجود دارد که والدین و دندانپزشک اطفال با رعایت آن ها می توانند به کودک کمک کنند تا علاوه بر درمان پوسیدگی دندان هایش خاطره خوبی از دندانپزشکی کودک و نوجوان داشته باشد. گاهی اوقات ممکن است این استرس کودکی در بزرگسالی نیز تاثیراتی داشته باشد از این رو کاهش ان اهمیت زیادی دارد.

استفاده از راهکارهای زیر می تواند به کاهش ترس و استرس کودک کمک کند:

  • تمیز کردن دندان های کودک از دوران طفولیت و حتی زمانی که دندان ندارد تمیز کردن لثه های کودک ، کودک را به این کار عادت می دهد.
  • وقتی کودک دندان درآورد ، در سنین پایین حتی قبل از یک سالگی او را نزد  دندانپزشک کودکان ببرید که هم جلو مشکلات دندانی او گرفته شود و هم به این محیط عادت کند.
  • کشیدن نقاشی و یا بازی با خمیر دندان و مسواک کودک را علاقه مند می کند.
  • به همراه کودک یکی از اسباب بازی های که دوست دارد به مطب ببرید تا جو آنجا برایش معمول تر به نظر بیایید.
  • مراقب باشید که اگر اضطراب یا ترس دارید آن را مخفی کنید.
  • در مکالمات دندانپزشک با کودک مداخله نکنید.
  • قبل از مراجعات درمانی، مراجعه ای جهت آشنایی کودک با مطب دندانپزشکی داشته باشید.
  • یادتان باشد که نقش دندانپزشک خیلی موثر است ،پس دندانپزشک خوب با حوصله و با اخلاقی برای کودک خود انتخاب کنید.
  • مواظب ذهن حساس و ناآگاه کودک خود باشید و از به کار بردن واژه های تخصصی دندانپزشکی مثل کشیدن دندان و یا اینکه دندان عفونت کرده بپرهیزید.
  • بعد از تمام شدن کار دندانپزشک برای کودک در مورد بی حسی دندانش توضیح داده و مراقب باشید که با جویدن آن قسمت، زخمی در دهانش ایجاد نشود .
  • بعد از آمدن به خانه از او بخواهید مطب و یا حتی مراحل کار دندانپزشک را نقاشی کند.

 

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

ارک جدید، ساختمان یونس

تبریز

تلفن تماس

35549472

واتس آپ مطب

09334110100
error: